“Dream it. Do it.”

Kesällä 2014 purjehdin veneelläni Itämerellä. Tällöin aloin todella miettiä, kuinka vakava Itämeren tila oikeasti oli ja päätin, että jotain merkittävää oli tehtävä. Yhtäkkiä ajatus Itämeriprojektista tuli mieleeni. En kuitenkaan voinut aavistaa, mihin tämä pieni idea tulisi viemään Ålandsbankenin tulevaisuudessa.

Ålandsbanken on jo vuodesta 1997 rahoittanut hankkeita, jotka edistävät ympäristön suojelua. Näin ollen Itämeriprojekti oli luonnollinen jatkumo pankin määrätietoiselle ympäristötyölle. Olemme nyt kahden vuoden ajan työskennelleet yhdessä uskollisten asiakkaidemme ja ahkerien yhteistyökumppaneidemme kanssa lisätäksemme tietoisuutta Itämerestä ja saadaksemme sen voimaan paremmin.

Loimme Itämeriprojektin rahoittaaksemme ja tukeaksemme hankkeita, jotka edesauttavat Itämeren tilan kohenemista. Tämän lisäksi toimme markkinoille maailman ensimmäisen biohajoavan maksukortin eliItämerikortin sekä Åland Indexin, joka laskee kuluttajien tekemistä ostoksista syntyneen hiilijalanjäljen ja tarjoaa vaihtoehtoja näiden hiilidioksidipäästöjen hyvittämiseksi. Näin luomme automaattisesti yhteyden jokapäiväisen käyttäytymisemme ja ympäristökuormituksemme välille tavalla, joka herättää huomiota, luo ymmärrystä ja lisää osallisuutta. Toivomme, että pitkällä aikavälillä voimme havaita, kuinka pienet muutokset kulutuskäyttäytymisessä voivat vaikuttaa maailmaamme.

Kuten sananlasku kertoo, kova työ palkitaan

Me Ålandsbankenissa saimme kokea tämän yhdessä mainostoimistomme, RBK Communicationin kanssa 20. kesäkuuta, kun Itämeriprojekti ja Åland Index palkittiin maineikkaalla Grand Prix -palkinnolla Cyber-kategoriassa Cannes Lions 2017 festivaaleilla.

Cannes Lions tunnetaan maailmanlaajuisesti kaikkein merkittävimpänä palkintona luovan viestinnän alalla ja siksi olenkin erittäin otettu saatuamme tällaisen tunnustuksen yhdessä yrityskumppaneidemme, kuten RBK Communication, Hill+Knowlton Strategies, Crosskey, MasterCard, KPMG, Gemalto, Thomson Reuters ja monien muiden kanssa. Tietysti kaiken tämän takana ja mahdollistajana on luottamus ja tuki asiakkailtamme, jotka yhdessä kanssamme haluavat aikaansaada muutoksen. Siksi suuri kiitos kuuluu myös teille.

Lisätietoa Cannes Lions Grand Prix -palkinnosta löydät tästä.

Kuten sanottu, yhteistyöllä voimme saavuttaa jotain suurta. Siksi kannustamme teitä osallistumaan tämän vuoden Itämeriprojektiin Itämereen keskittyvillä ympäristöhankkeillanne. Lue lisää kilpailukategorioista, tutustu viime vuoden projekteihin ja hae mukaan! Hakuaika jatkuu 30. syyskuuta asti ja parhaat ideat palkitaan! Tule mukaan kantamaan kortesi kekoon terveemmän Itämeren puolesta.

– Anne-Maria Salonius, johtaja Ålandsbanken Suomi ja Itämeriprojektin tuomariston puheenjohtaja