Hae nyt rahoitusta Itämeriprojektilta – jaossa jopa 500 000 euroa

Ålandsbankenin Itämeriprojektin rahoitushaku on nyt käynnissä ja jatkuu vielä syyskuun loppuun. Tänä vuonna Itämeren tilaa edistäville hankkeille on jaossa ennätyssumma rahaa, jopa 500 000 euroa.

”Ihmisten toimet vaikuttavat Itämeren tilaan niin hyvässä kuin pahassa, ja haluamme kannustaa kaikkia osallistumaan suojelutyöhön. Tänä vuonna rahoitamme erilaisia hankkeita ennätyssuurella summalla. Vain yhteistyöllä voimme aikaansaada pysyvän muutoksen”, Ålandsbankenin Suomen johtaja ja Itämeriprojektin tuomariston puheenjohtaja Anne-Maria Salonius sanoo.

Rahoitusta Itämeriprojektilta voivat hakea esimerkiksi yritykset, säätiöt ja konkreettisiin tuloksiin tähtäävät tutkimushankkeet. Hakijan ei tarvitse olla vakiintunut toimija alalla, ja rahoitusta voi saada niin käynnissä oleville hankkeille kuin hyville toteuttamiskelpoisille ideoille.

Rahoitusta voi hakea viidessä kategoriassa: digitaaliset innovaatiot, konkreettiset kilogrammat, osallistavat projektit, paikalliset vesiensuojeluprojektit ja lasten ja nuorten projektit.

Aiempina vuosina Itämeriprojekti on mahdollistanut monien startup-yritysten toiminnan käynnistämisen ja kehittämisen. Lisäksi Itämeriprojekti on tukenut useita suuria Itämeren hyvinvointiin keskittyviä ympäristöorganisaatioita Suomessa ja jakanut rahoitusta useille tutkimukseen keskittyville tahoille.

”Rahoitamme monenlaisia toimijoita. Tärkeintä on, että hanke todella vaikuttaa Itämeren hyvinvointiin ja sen avulla voidaan saavuttaa konkreettisia tuloksia”, Salonius kertoo.

Hakuaika jatkuu syyskuun loppuun

Rahoitushaku järjestetään nyt viidennen kerran. Viime vuonna Itämeriprojekti vastaanotti 128 hakemusta ja rahoitti hankkeita yhteensä 300 000 eurolla.

Rahoituksen taustalla ovat Ålandsbankenin Itämeritilien talletukset. Ålandsbanken lahjoittaa ympäristötyöhön summan, joka vastaa jopa 0,2 prosenttia kaikista Itämeritileillä olevista talletuksista. Tänä vuonna rahoitussumma on suurempi kuin koskaan aiemmin.

”Itämeri tarvitsee edelleen kaiken mahdollisen avun ja haluamme Itämeriprojektin kautta kannustaa myös muita organisaatioita toimimaan meren hyväksi. Hakuaika jatkuu syyskuun loppuun, eli vielä on aikaa laittaa hakemus tulemaan”, Salonius kertoo.

100-vuotisjuhlavuottaan juhliva Ålandsbanken on tähän mennessä tukenut niin pienten kuin suurtenkin organisaatioiden tärkeää työtä ympäristön hyväksi lähes 2 300 000 eurolla.

Itämeriprojektin vuoden 2019 rahoitushaun viimeinen hakupäivä on 30. syyskuuta. Rahoitusta saavat hankkeet julkaistaan ensi vuoden alussa. Lisätietoa rahoituksen hakemisesta ja hakuohjeet löytyvät Itämeriprojektin sivuilta: https://itameriprojekti.fi/hae-rahoitusta-itameriprojektilta/

 

Lisätietoja:

Anne-Maria Salonius
johtaja, Ålandsbanken Suomi
p. +358 40 733 1106
anne-maria.salonius@alandsbanken.fi

Crista Tammela
viestintä- ja markkinointijohtaja, Ålandsbanken Suomi
p. +358 40 646 3501
crista.tammela@alandsbanken.fi

Itämeriprojekti parantaa Itämeren tilaa rahoittamalla hyviä ideoita ja rohkaisemalla toimintaan. Niin yksityishenkilöt, startupit kuin organisaatiot voivat hakea tukea hankkeilleen Itämeren pelastamiseksi. Ympäristöprojektien tukeminen on ollut tärkeä osa Ålandsbankenin toimintaa jo vuodesta 1997. Tähän mennessä Ålandsbanken on tukenut niin pienten kuin suurtenkin organisaatioiden tärkeää työtä ympäristön hyväksi 2 300 000 eurolla. www.itameriprojekti.fi