Ilkka Paananen ja Niklas Zennström mukaan Ålandsbankenin Itämeriprojektin tuomaristoon

Peliyhtiö Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen vahvistaa Itämeriprojektin digitaalisten innovaatioiden tuomaristoa. Aikaisemmin syksyllä tuomaristoon liittyi Skypen perustaja Niklas Zennström.  Ålandsbankenin vetämä Itämeriprojekti rahoittaa tänä vuonna kansalaisten ideoita Itämeren pelastamiseksi jopa 400 000 eurolla ja lanseeraa samalla digitaalisten innovaatioiden kategorian.

Ilkka Paananen liittyy Ålandsbankenin vetämän Itämeriprojektin asiantuntijatuomaristoon.  Ålandsbanken on rahoittanut Itämeren suojelua edistäviä projekteja jo vuodesta 1997, ja Itämeriprojekti haastaa nyt ensimmäistä kertaa toimijoita osallistumaan suojelutyöhön digitaalisten innovaatioiden kautta. Ålandsbanken kehitti hiljattain ostosten ympäristövaikutuksia mittaavan Åland Indexin.

Ympäristötyö ei ole pelkkää regulaatiota ja teknisiä ratkaisuja, vaan jokainen voi omalla asiantuntemuksellaan antaa ideoita Itämeren suojeluun. Varsinkin digitaalisissa innovaatioissa vain mielikuvitus on rajana, ja on hienoa saada Ilkka Paanasen ja Niklas Zennströmin kaltaiset pioneeriit mukaan tähän työhön, sanoo Ålandsbankenin Suomen liiketoiminta-alueen johtaja ja Itämeriprojektin tuomariston puheenjohtaja Anne-Maria Salonius.

Ilkka Paananen tulee arvioimaan hankeideoita Itämeriprojektin tuomaristossa muun muassa Skype-perustaja Niklas Zennströmin kanssa. Itämeren suojelu on rannikolla varttuneelle Paanaselle lähellä sydäntä.

Itämeren tila on kriittinen, mutta ei ole syytä vaipua toivottomuuteen. Ympäristön suojeluun kaivataan uusia ideoita, ja suurilla visioilla voi saada ihmeitä aikaan, sanoo Ilkka Paananen.

Nykyään meillä on teknologian avulla valtavat mahdollisuudet ratkaista monia niistä ongelmista, jotka ovat olleet tiedossamme jo kauan. Itämeren alueella on kyky nousta kansainväliseksi edelläkävijäksi veden laatuun liittyvissä kysymyksissä, tarjoamalla vastuullisia ja innovatiivisia ratkaisuja. Jotta näin tapahtuisi, on meidän yhdistettävä voimamme ja juuri siihen tämä kilpailukategoria on loistava foorumi, kertoo Niklas Zennström.

Videohaastattelu Niklas Zennströmin kanssa

Lisätietoja antaa:

Anne-Maria Salonius, Suomen liiketoiminta-alueen johtaja, Ålandsbanken, Puh +358 40 733 1106

Barbara Jacksson, johtaja, Race for the Baltic, Puh + 46 73 850 3358