Itämeriprojekti kannustaa pelastamaan Itämeren

Itämeriprojektin hakuaika on käynnissä ja kilpailu on avoinna kaikkien ideoille. Tänä vuonna Ålandsbanken jakaa Itämeriprojektin kautta jopa 360 000 euroa.

Itämeri on yksi maailman uhatuimmista meristä. Rehevöitymisen seurauksena osa merenpohjasta on jo tuhoutunut. Yhteistyö eri osapuolten välillä ja uusien ideoiden kehittäminen on ratkaisevaa Itämeren tulevaisuuden kannalta. Itämeriprojekti kannustaa nyt yleisöä osallistumaan omalla projektillaan tai ideallaan, joka edistää Itämeren hyvinvointia.

Viime vuonna lanseerattiin uusi kategoria digitaalisille innovaatioille, jossa Ilkka Paananen, Peliyhtiö Supercellin toimitusjohtaja, arvioi hankeideoita Itämeriprojektin tuomaristossa muun muassa Skypen perustaja Niklas Zennströmin kanssa.
– Nykyään meillä on teknologian avulla valtavat mahdollisuudet ratkaista monia niistä ongelmista, jotka ovat olleet tiedossamme jo kauan. Itämeren alueella on kyky nousta kansainväliseksi edelläkävijäksi veden laatuun liittyvissä kysymyksissä tarjoamalla vastuullisia ja innovatiivisia ratkaisuja. Jotta näin tapahtuisi, on meidän yhdistettävä voimamme ja juuri siihen tarkoitukseen tämä kilpailukategoria on loistava foorumi, kertoo Niklas Zennström.

Hakuaika alkaa keskiviikkona 18. toukokuuta
Nyt yksityishenkilöt, koulut kuin organisaatiot voivat hakea rahoitusta Itämeren suojelemiseksi. Kaikki ideat ovat tervetulleita ja hakuaika on avoinna syyskuun loppuun asti. Voittajat valitaan yleisöäänestyksellä ja tuomariston päätöksellä. Tuomaristo koostuu useista ympäristöasiantuntijoista.
– Itämeriprojektiin on aikaisempina vuosina tullut mielettömiä aloitteita ja projekteja, jotka ovat jo tuottaneet tulosta. Kannustamme kaikkia kantamaan kortensa kekoon terveemmän Itämeren puolesta, kertoo Anne-Maria Salonius, Suomen liiketoiminta-alueen johtaja ja Itämeriprojektin tuomariston puheenjohtaja.

Viime vuonna yhdeksän hanketta jakoi yhteensä 250 000 euroa, josta voittajalle myönnettiin 70 000 euroa innovaatiolle, joka kerää muoviroskia ja öljyä merestä. Itämeriprojekti vastaanotti yhteensä 124 hakemusta vuonna 2017.

Lisää tietoa hakemuksen tekemisestä löydät täältä

Lisätietoja antaa:
Anne-Maria Salonius, Suomen liiketoiminta-alueen johtaja, Ålandsbanken, puh +358 40 733 1106, anne-maria.salonius@alandsbanken.fi
Crista Tammela, viestintäjohtaja, Ålandsbanken Suomi, puh +358 40 646 3501, crista.tammela@alandsbanken.fi