Itämeriprojekti lanseerasi uuden kategorian digitaalisille innovaatioille

Itämeren tilanne on kriittinen. Rehevöitymisen seurauksena osa merenpohjasta on jo tuhoutunut. Itämeren tulevaisuuden kannalta on oleellista, että yhteisen päämäärän eteen tehdään yhteistyötä eri toimijoiden kanssa ja että hyviä ideoita kehitetään. Siksi Itämeriprojekti lanseerasi syyskuun alussa uuden kategorian digitaalisille innovaatioille.

Kategoriaa luotsataan yhdessä Zennström Philanthropiesin perustaman Race For The Balticin kanssa. Yhteistyöllä luodaan hyvät edellytykset Itämeren tilanteen parantamiseksi, innovatiivisten ratkaisujen ja lisääntyvän sitoutumisen avulla. Itämeriprojekti rahoittaa vuonna 2016 ideoita Itämeren pelastamiseksi jopa 400.000 eurolla.

– Innovatiivinen ajattelu on juuri se mitä Itämeri kaipaa ja samalla meidän on osattava hyödyntää teknologian tuomat mahdollisuudet. Uusi kategoria luo alustan juuri näille, kertoo Niklas Zennström.

Uusi ”Digitaalinen Innovaatio” -kategoria kuvataan näin:
Uusi kategoria digitaalisille innovaatioille edistää kestävää elämäntapaa, kestävää teollisuutta ja kestävää elintarvikemarkkinaa, jotka johtavat terveempään ympäristöön Itämerellä ja sen lähialueilla. Digitaalisella innovaatiolla tarkoitamme sitä, että innovaation/projektin digitalisoituminen tuo mukanaan sellaista lisäarvoa, jota ei muilla tavoin voi saavuttaa.

Hakuaika käynnistyy keväällä 2017. Pysyäksesi ajan tasalla voit tilata uutiskirjeemme tai seurata meitäFacebookissa.