Pelasta Itämeri digitaalisella innovaatiolla

Itämeriprojekti toimii terveemmän meren puolesta, ja nyt sinäkin voit olla mukana aikaansaamassa muutosta. Itämeriprojektin kautta Ålandsbanken haluaa kannustaa muita kehittämään hyviä ideoita Itämeren hyväksi. Niin yksityishenkilöt, koululuokat kuin organisaatiot voivat hakea rahallista avustusta tai asiantuntijatukea projektilleen. Tänä vuonna Ålandsbanken jakaa Itämeriprojektin kautta jopa 360 000 euroa projektille, jotka parantavat Itämeren tilaa.

Kategoria digitaalisille innovaatioille

Innovatiivinen ajattelu on juuri se mitä Itämeri kaipaa, ja samalla meidän on osattava hyödyntää teknologian tuomat mahdollisuudet. Vuonna 2017 lanseerattiin digitaalisten innovaatioiden kilpailukategoria, ja asiantuntijatuomaristoon kuuluvat muun muassa Skype-perustaja Niklas Zennström ja Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen. Tavoitteena on houkutella esiin entistä enemmän digitaalisia innovaatioita puhtaamman Itämeren hyväksi.

– Itämeren tila on kriittinen, mutta ei ole syytä vaipua toivottomuuteen. Ympäristön suojeluun kaivataan uusia ideoita, ja suurilla visioilla voi saada ihmeitä aikaan, sanoo Ilkka Paananen.

– Nykyään meillä on teknologian avulla valtavat mahdollisuudet ratkaista monia niistä ongelmista, jotka ovat olleet tiedossamme jo kauan. Itämeren alueella on kyky nousta kansainväliseksi edelläkävijäksi veden laatuun liittyvissä kysymyksissä, tarjoamalla vastuullisia ja innovatiivisia ratkaisuja. Jotta näin tapahtuisi, on meidän yhdistettävä voimamme ja juuri siihen tämä kilpailukategoria on loistava foorumi, kertoo Niklas Zennström.  

Katso videohaastattelu Niklas Zennströmin kanssa >

Uusi kategoria digitaalisille innovaatioille edistää kestävää elämäntapaa, kestävää teollisuutta ja kestäviä elintarvikemarkkinoita, jotka johtavat terveempään ympäristöön Itämerellä ja sen lähialueilla. Digitaalisella innovaatiolla tarkoitamme sitä, että innovaation tai projektin digitalisoituminen tuo mukanaan sellaista lisäarvoa, jota ei muilla tavoin voida saavuttaa.

Joukkorahoitus ja ruokahävikkien vähentäminen

Viime vuonna rahoitettiin kaksi hanketta digitaalisten innovaatioiden kategoriassa. Yksi niistä oli verkkopalveluNutribute; joukkorahoitusalusta joka kohdistuu Itämeren pelastamiseen keskittyviin projekteihin. Toinen projekti oli pelisovellus Froodly Go, joka tarjoaa modernin ja hauskan tavan pienentää ruokahävikkiä kannustamalla ihmisiä keräämään hävikkituotteita lähialueen kaupoista.

Onko sinulla etsimäämme innovaatio?

Suomessa, Ahvenanmaalla tai Ruotsissa asuessasi, voit hakea rahoitusta projektillesi lähettämällä hakemuksentästä >
Hakemus sisältää lyhyen kuvauksen projektista sekä budjetin ja aikataulun. Viimeinen hakupäivä on 30.9. Kaikki hakemukset ovat tervetulleita!