Rauman freinetkoulun oppilaiden tutustuminen saaristoluontoon – 4 100 €

Rauman freinetkoulun oppilaiden tutustuminen saaristoluontoon – 4 100 €

Haluamme Rauman freinetkoulussa auttaa Itämerta ja kotiseutumme saaristoluontoa pitämällä huolta siitä.

1. Projektin nimi ja sen toteuttaja

Rauman freinetkoulun oppilaiden tutustuminen saaristoluontoon. Haluamme Rauman freinetkoulussa auttaa Itämerta ja kotiseutumme saaristoluontoa pitämällä huolta siitä.

2. Ongelman kuvaus

Olemme usean muun raumalaisen tapaan koulumme kanssa käyneet siivoamassa Itämeren mantereella olevia rantoja. Roskaisuus on kuitenkin ongelmana myös saaristossa. Saaristorantojen roskat päätyvät mereen ja sen eläimistöön.

3. Mihin projekti tähtää? / Miltä ratkaisunne näyttää?

Pitkäaikainen haaveemme on viedä lapset kotiseutumme saaristoon siivoamaan ja tutkimaan sitä. Tavoitteena on paitsi tehdä ympäristöteko, myös rakentaa oppilaidemme luontosuhdetta ja halua suojella yhteistä Itämertamme. Haluamme myös saada oppia saaristomaiseman entistämisestä sekä saariston eläimistöstä.

4. Miten projekti myötävaikuttaa Itämeren tilan parantamiseen?

Projektimme sisältää sekä konkreettista työtä saariston eteen (siivous) että asenteisiin ja arvoihin vaikuttamista (luontosuhde, kotiseutuun tutustuminen, oman meremme suojeleminen). Projektin avulla kasvatamme oppilaitamme ja välitämme informaatiota myös välillisesti lasten vanhemmille sekä koulumme sidosryhmille (muun muassa Rauman kaupunki, Rauman Yrittäjät ja Turun yliopisto).

Jaa somessa

Categories

Archive