Mikä on Itämerikortti?

Itämerikortti on maksukortti puhtaamman Itämeren puolesta. Itämerikortti on maailman ensimmäinen ympäristöystävällisestä materiaalista valmistettu kortti, johon on yhdistetty ympäristövaikutuksista kertova Åland Index. Åland Indexin avulla autamme sinua arvioimaan ostostesi hiilijalanjäljen ja sen perusteella voit halutessasi parantaa ympäristön tilaa tukemalla ympäristönsuojelua tai kiinnittämällä huomiota elämäntyyliisi.

Itämerikortilla on kaikki toiminnot, joihin olet tottunut, mutta se ei kuitenkaan ole vain tavallinen kortti. Itämerikortti ottaa kantaa ja me toivomme, että myös sinä haluat puhua puhtaamman luonnon ja terveemmän meren puolesta.

Kiinnostuitko itämerikortista? jätä hakemus!

Näin Åland Index toimii

Hiilijalanjäljen laskemisessa on ollut apuna Åland Index™, joka yhdistää ostoksesi hinnan sekä ostamasi tuotteen tai palvelun toimialakategorian hiilijalanjäljen. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi kukkakauppaostosten ja hammaslääkärikäynnin hiilijalanjäljet saattavat erota toisistaan, kun taas esimerkiksi ruusu- ja tulppaaniostokset eivät eroa indeksissä toisistaan. Indeksin ei väitetä pystyvän laskemaan elintapojesi tarkkaa hiilijalanjälkeä, vaan se tarjoaa suuntaa antavaa tietoa kulutukseesi liittyvistä hiilidioksidipäästöistä.

Åland Index™ lanseerattiin vuonna 2016 Ålandsbankenin toimesta, ja sitä on kehitetty edelleen yhteistyössä S&P-luottoluokitusyrityksen markkina-asiantuntijoiden (S&P Global Market Intelligence) kanssa. Indeksiä hallinnoi ja kehittää Ruotsissa toimiva Doconomy AB, joka YK:n ilmastonmuutosta koskevan puitesopimuksen, UNFCCC:n,kumppaniyrityksenä tukee maailmanlaajuisia toimia ympäristön hyväksi. S&P Global Market Intelligence ei ole sidossuhteessa Ålandsbankenin tai Doconomy AB:n kanssa ja irtisanoutuu kaikesta vastuusta mitä tulee mahdollisiin korvauskäsittelyihin, tappiohin ja vahinkoihin liittyen sen Åland Indexille tuottaman materiaalin käyttöön tai soveltamiseen.

Åland Index on luotu lisäämään tietoisuutta elintapojemme vaikutuksesta ilmastoon sekä myönteisen käyttäytymismuutoksen aikaansaamiseksi. Aiemmat tulokset eivät kuitenkaan ole tae tai edes indikaatio tulevaisuuden kehityksestä. Indeksiä valvoo riippumaton kolmas osapuoli, EY, ja sitä päivitetään jatkuvasti. Lue lisää Åland Indexistä ja Doconomy AB:n tärkeästä työstä osoitteessa www.doconomy.com.

  1. Itämerikortti yhdistetään Åland Indexiin.
  2. Åland Index arvioi korttiostojesi ympäristökuormituksen ostopaikan toimialan perusteella.
  3. Internetkonttorissa ja Mobiilipankissa näet kuukausittain arvion henkilökohtaisesta hiilijalanjäljestäsi.
  4. Hiilijalanjälkesi perusteella voit antaa luonnolle takaisin muuttamalla käyttäytymistäsi tai rahoittamalla paikallisia tai kansainvälisiä ympäristöaloitteita.
Kiinnostuitko itämerikortista? jätä hakemus!