Tuuli Petäjä-Sirén varmisti Suomelle maapaikan Tokion olympialaisiin

Kilpapurjehtija Tuuli Petäjä-Sirén varmisti Suomelle maapaikan Tokion olympialaisiin purjehduksen RS:X-luokassa Italiassa syyskuussa purjehditussa MM-regatassa. Ålandsbanken on Tuulin pääyhteistyökumppani ja kilpapurjehtija toimii Ålandsbankenin Itämeriprojektin lähettiläänä.

– Maapaikan varmistaminen oli tavoitteeni ja olen todella iloinen sen saavuttamisesta. Sain kisoista paljon itseluottamusta, erityisesti yhden yksittäisen lähdön voittamisesta. Se oli osoitus siitä, että hyvänä päivänä kaikki on mahdollista, Tuuli kommentoi.

Tuuli varmisti maapaikan yltämällä Garda-järvellä järjestetyissä MM-kilpailuissa kultafinaaliryhmään. Hän sijoittui lopulta MM-taistossa sijalle 26.

– Minulla oli Itämeren aalloilla varsin mainio treenikesä. Meillä on nuori ja innokas treeniryhmä, josta saa hyvää sparrausta. Myös kelit suosivat kotivesillä harjoittelua, eikä sinilevää ollut yhtä paljon kuin edellisvuonna, Tuuli kertoo.

Ennen ensi kesänä järjestettäviä olympialaisia edessä on vielä harjoitusleirejä ulkomailla, MM-kilpailut helmikuussa sekä EM-kilpailut toukokuussa. Alkukesästä tavoitteena on jälleen hyödyntää kotimaan treenimahdollisuudet Itämerellä.

– MM-kisat osoittivat, että kehitystä on tapahtunut ja eteenpäin on menty. Minulla on hyvä tiimi ympärilläni ja loistavat yhteistyökumppanit. Nyt jatketaan harjoittelua ja kehittymistä, ja katsotaan mitä ensi vuosi tuo tullessaan, Tuuli sanoo.

Tuuli on edustanut Suomea kolmissa edellisissä olympialaisissa Pekingissä, Lontoossa ja Riossa. Lontoossa hän voitti olympiahopeaa ja oli Riossa 10:s. Kesäolympialaiset järjestetään Tokiossa 24.7.–9.8.2020.

Jaa somessa

Categories

Archive