Helsingin Perinnepurjehtijat ry – Itämeriprojektin 2024 voittajat esittäytyvät

Helsingin Perinnepurjehtijat ry

Nimi: Lotta Santala
Titteli: Puheenjohtaja, Helsingin Perinnepurjehtijat ry 

 

1. Kerro ensin, miltä sinun Itämeresi näyttää? Mitä Itämeri sinulle merkitsee? 

Helsingin Perinnepurjehtijat edistää perinteistä purjehduskulttuuria ja sen säilyttämistä, ja yksi sen kulmakivistä on tietysti rakas toimintaympäristömme Itämeri. Itämeren merkitys perinnepurjehtijoille on siis mittaamaton! 

2.  Itämeriprojekti rahoittaa hyviä ideoita ja toimenpiteitä Itämeren tilan parantamiseksi. Mikä on projektinne idea? Miten se vaikuttaa Itämeren tilaan? 

Hankkeemme tavoitteena on tuoda Itämeren meriluonto kaikkien ulottuville taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Itämeriprojektilta saamamme tuki suunnattiin suoraan taloudellisesti heikossa asemassa oleville lapsille ja heidän perheilleen tuetun leiripaikan (6 kpl) muodossa. Leiri järjestettiin kesäkuun alussa ja keräämme parhaan kykymme mukaan palautetta tuetuista leiripaikoista ja erityisesti tuen tärkeydestä lapsille ja heidän perheilleen. 

Uskomme, että lapsuuden ja nuoruuden positiiviset kokemukset Itämeren aalloilla vahvistavat lasten suhdetta luontoon ja erityisesti Itämereen, mikä saa heidät kiinnostumaan kotimerestämme ja sen tulevaisuudesta.  

3. Mitä teille merkitsee rahoituksen saaminen Itämeriprojektilta? 

Itämeriprojektin rahoitus on ratkaisevan tärkeää tuettujen leiripaikkojen takaamiseksi. Rahoituksen avulla voimme tehdä työtämme perinteisen purjehduskulttuurin säilyttämiseksi arvojemme mukaisesti eli varmistaa, että jokainen, taloudellisesta tilanteestaan riippumatta, voi nauttia perinteisestä purjehduksesta ja sen myötä Itämerestä.  

4. Oletko tutustunut muihin Itämeriprojektin tänä vuonna rahoittamiin hankkeisiin? Lähetä tervehdys suosikkiprojektillesi! 

Lähetämme terveisiä kaikille muille lasten ja nuorten parissa työskenteleville ja Itämeriprojektilta rahoitusta saaneille! 

Jaa somessa

Categories

Archive