Helsingin Perinnepurjehtijat ry – Vi presenterar vinnarna i Östersjöprojektet 2024

Helsingin Perinnepurjehtijat ry

Namn: Lotta Santala
Titel: Ordförande, Helsingin Perinnepurjehtijat ry

 

1. Berätta först, hur ser ditt Östersjön ut? Vad betyder Östersjön för dig?

Helsingin Perinnepurjehtijat främjar den traditionella seglingskulturen och dess bevarande, och en av hörnstenarna i detta är naturligtvis vår älskade verksamhetsmiljö, Östersjön. Östersjöns betydelse för traditionella seglare är därför omätbar!

2. Östersjöprojektet finansierar goda idéer och åtgärder för att förbättra Östersjöns tillstånd. Vad är er projektidé? Hur bidrar den till Östersjöns tillstånd?

Vårt projekt syftar till att göra Östersjöns marina natur mer tillgänglig för alla, oavsett ekonomisk situation. Det stöd vi fick från Östersjöprojektet var direkt riktat till ekonomiskt utsatta barn/deras familjer i form av subventionerade lägerplatser (6 st). Lägret arrangerades i början av juni och vi samlar som bäst in respons gällande de subventionerade lägerplatserna och i synnerhet betydelsen av stödet för barnen och deras familjer.

Vi tror att positiva upplevelser i barndomen eller ungdomen på Östersjöns vågor stärker barnens relation till naturen, och särskilt till Östersjön, vilket gör dem intresserade av vårt hemmahav och dess framtid.

3. Vad betyder det för er att få finansiering ur Östersjöprojektet?

Finansieringen av Östersjöprojektet är avgörande för att kunna garantera subventionerade lägerplatser. Med hjälp av finansieringen kan vi utföra vårt arbete för att bevara den traditionella segelbåtskulturen i linje med våra värderingar, det vill säga att trygga att alla, oavsett deras ekonomiska situation, kan njuta av traditionell segling och därmed njuta av Östersjön.

4. Har du bekantat dig med de andra projekten som i år fick finansiering ur Östersjöprojektet? Skicka en hälsning till ditt favoritprojekt!

Hälsningar till alla andra som arbetar med barn och ungdomar och som fick finansiering från Östersjöprojektet!

Jaa somessa

Arkiv