Emmaus Åland – 120 000 € (kaksivuotinen rahoitus)

Emmaus Åland – 120 000 € (kaksivuotinen rahoitus: 60 000 euroa/vuosi),

Maarianhaminan Kretsloppsparken (kiertokulkupuisto)

 

Emmaus Åland on yhdistys, jonka työkenttänä ovat kestävä kehitys ja kansainvälinen yhteisvastuu. Emmaus Åland auttaa yhteiskuntaa kestävämmälle pohjalle kierrätyksen ja uusiokäytön avulla. Tavaroita kerätään, korjataan ja käytetään uudelleen Ahvenanmaalla sekä lähetetään ulkomaisille avustusjärjestöille.

1. Projektin taustaa:

Emmaus Åland viljelee vihanneksia, marjoja, kukkia ja mausteita n. 800 neliömetrin kokoisella puistoalueella keskellä Maarianhaminaa, valtion virastotalon vieressä sekä pienellä viheralueella ja pysäköintialueella Emmaus Ålandin myymälän vieressä Maarianhaminan Strandgatanilla. Osoitamme kaupunkiviljelyn avulla, että ruokaa on mahdollista tuottaa keskellä kaupunkia. Lisäksi viljelyllä on tärkeä sosiaalinen merkitys monille ihmisille ja ryhmille, jotka tuntevat ulkopuolisuutta tai ovat vaarassa syrjäytyä. Kaupunkiviljely on kestävää niin ympäristön kannalta kuin sosiaalisestikin. Kasveja viljellään avomaalla, kasvihuoneessa ja sisätiloissa. Kastelua varten kerätään talteen sadevettä.

2. Projektin tavoite:

Kiertokulkupuiston tavoitteena on saada aikaan oivalluksia ja muutosta yksinkertaisella ja hauskalla tavalla. Olemme perustaneet viljelyksillemme makupolun, jossa voi maistella ainakin kahtakymmentä eri makua. Suunnittelemme nyt etenkin lapsille, perheille ja koululaisryhmille tarkoitettua elämyspolkua. Toiminnan jatkuminen turvataan kehittämällä erilaisia konsepteja, jotka rahoittavat omalta osaltaan kiertokulkupuiston toimintaa. Meillä on workshopeja, foodjam-ruokatapahtumia, luentoja ja seminaareja sekä tuotteiden myyntiä.

Näytämme kiertokulkupuistossa, miten maa ja meri toimivat yhdessä ja ovat riippuvaisia toisistaan. Se on välttämätöntä, jotta saisimme ruokaa pöytään, jotta sato kasvaisi, jotta kalat voisivat uida.

3. Miten projekti vaikuttaa Itämeren tilaan:

Jotta yhteiskunta olisi kestävällä pohjalla, meidän on ajateltava kiertokulkua ja toimittava sen mukaan. Kiertokulkupuisto osoittaa, ettei se ole kovin vaikeaa. Täällä kaikki pääsevät mukaan ja tuntevat ja näkevät selvästi olevansa osa kiertokulkua – ihan oikeasti.

 

Jaa somessa

Arkisto