Lapsilta lapsille – 3 600 €

Lapsilta lapsille – 3 600 €

Projekti tähtää siihen, että lapset itse löytävät Itämeren hienouden ja haluavat esitellä sen muillekin.

1. Projektin nimi ja sen toteuttaja

Lapsilta lapsille, Olarin koulu, 8E-luokka, Espoo

2. Ongelman kuvaus

Tämän hetkinen lapsille suunnattu Itämeriopetus on ympäristöongelmiin keskittyvää. Se tuntuu masentavan ja lannistavan lapsia. Itämeren ongelmat näyttävät ylivoimaisen suurilta eikä saastuneeksi lätäköksi mainostettu Itämerikään tunnu kiinnostavalta. Tavallisen lapsen mahdollisuudet pitää huolta Itämerestä tuntuvat olemattomilta.

3. Mihin projekti tähtää? / Miltä ratkaisunne näyttää?

Projekti tähtää siihen, että lapset itse löytävät Itämeren hienouden ja haluavat esitellä sen muillekin. Lapset kuvaavat oman leirikoulumatkansa Espoosta Maarianhaminaan Joanna Saturna -purjelaivalla ja järjestävät kuvista valokuvanäyttelyn internetiin. Leirikoulumatkan aikana lapset suunnittelevat itseään nuoremmille oppilaille toiminnallisia luonnontieteellisiä Itämeritutkimuksia, jotka voidaan toteuttaa luokkahuoneessa. Lapset käyvät pareittain testaamassa laatimansa tutkimukset Itämerituntien puitteissa omissa entisissä alakouluissaan sekä omassa Olarin yläkoulussamme. Samalla nuoremmat oppilaat pääsevät kuvamatkalle Itämerelle. Testauksen jälkeen lasten suunnittelemat työt julkaistaan työkortteina muidenkin halukkaiden käyttöön.

4. Miten projekti myötävaikuttaa Itämeren tilan parantamiseen?

Itämeri kaipaa suojelua paitsi tänään myös tulevaisuudessa. Itämeren tila on hitaasti paranemassa nykykansalaisten toimien tuloksena. Kuitenkin myös tulevaisuudessa tarvitaan kansalaisia, jotka ovat kiinnostuneita Itämeren tilasta. Ihminen suojelee vain sitä minkä tietää hienoksi ja arvokkaaksi. Lasten Itämeriopetus tähtää tämän ymmärryksen kasvattamiseen ja kiinnostuksen herättämiseksi. Projektin tuloksena lapsista kasvaa aikuisia, jotka tietävät, että pystyvät omalla toiminnallaan vaikuttamaan jopa ylivoimaisen suurilta tuntuviin ongelmiin. Projekti tuottaa lisäksi valokuvanäyttelyn ja laajemminkin käyttöönotettavan materiaalin, joka toivottavasti saa aikuiset ajattelemaan uudelleen Itämeriopetuksen ja -viestinnän sisältöjä.

Jaa somessa

Kategoriat

Arkisto