Innovationer för ett renare Östersjön – hållbarhetswebbinarium fredag 12.3.2021!

Nu är det dags att publicera vinnarna i Östersjöprojektet. År 2020 mottog vi hela 168 ansökningar till Östersjöprojektet. Ålandsbanken har över tid donerat nästan 2 800 000 € för miljön.

I webbinariet kommer vi att diskutera Östersjöns tillstånd, lösningar för att förbättra det, företagsansvar och innovationer för att begränsa klimatförändringarna. Våra gäster är Ilkka Herlin (Baltic Sea Action Group), Pasi Vainikka (Solar Foods) och Marko Kärkkäinen (Clewat).

Ilkka Herlin, styrelsemedlem i BSAG, ger oss en inblick i varför det är så viktigt att rädda Östersjön, samt vad vi kan åstadkomma genom samarbete – som till exempel projektet Ett levande Östersjön som finansierats av Östersjöprojektet.

Därtill har vi med oss två synnerligen innovativa finska startup-företag, som fått finansiering av Östersjöprojektet tidigare år. Solar Foods framställer protein ur luften och rankades 2019 av Talouselämä bland Finlands ”top 10 startups” med mest potential. Clewat grundades med hjälp av Östersjöprojektets finansiering 2018. Med hjälp av sin unika insamlare av avfall, vegetation och mikroplaster har de åtagit sig såväl nationella som globala projekt för att rädda hav och vattendrag från plast och övrigt avfall. Bägge företag berättar om sin inspirerande resa.

Välkommen att bekanta dig med morgondagens innovationer och lösningar för ett friskare Östersjön!

Program

Presentation av Östersjöprojektets resultat
Anne-Maria Salonius, chef Ålandsbanken Finland

Samarbeten behövs för att rädda Östersjön
Ilkka Herlin, Baltic Sea Action Group

Food Out of Thin Air – mat ur luften
Pasi Vainikka, vd och medgrundare, Solar Foods

Innovationer för att rädda Östersjön
Marko Kärkkäinen, kommerssiell direktör, Clewat


Vänligen notera att webbinariet är på finska.

Registrera dig för webbseminariet här.


Jaa somessa

Kategorier

Arkiv