Itämeren nuoret sankarit herättelee peruskoululaisia Itämeritietouteen

Seuraavan sukupolven tavoittaminen on investointi Itämeren tulevaisuuteen, sanoo Thomas Saurén. Itämeriprojekti rahoittaa Itämeri-rahaston (Östersjöfonden) tuottamaa ja Saurénin ideoimaa opetuselokuvasarjaa elämästä Itämerellä ja ihmisen vaikutuksesta mereen.

Kerro ensin, millainen on sinun Itämeresi? Mitä Itämeri sinulle merkitsee?

Meillä on mökki Ahvenanmaan saaristossa. Saamme uida, leikkiä ja meloa Itämeressä, joka on monella tapaa upea meri. Se näyttää meille peilikirkkaat yöt ja villit syysmyrskyt ja saa hämmästelemään meressä piilevää voimaa ja herkkyyttä. Valitettavasti Itämeri on myös yksi maailman saastuneimmista sisämeristä. Sen ainutlaatuinen kasvillisuus ja eläimistö tarvitsevat suojelua.

Itämeri-projekti rahoittaa hyviä ideoita ja toimenpiteitä Itämeren tilan parantamiseksi. Mikä on projektisi? Kuinka se vaikuttaa Itämeren tilaan?

Itämeren nuoret sankarit on koulutusprojekti, joka on suunnattu 1–6 luokkien oppilaille Ruotsissa, Ahvenanmaalla ja ruotsinkielisissä peruskouluissa Suomessa.

Oppimateriaali koostuu viidestäkymmenestä lyhyestä, hauskasta elokuvasta jotka kertovat elämästä Itämerellä ja sen ympäristössä sekä ihmisen vaikutuksesta mereen.

Pedagogiikka perustuu Päivän asia -mikrotuntikonseptiin, jossa noin kahden minuutin “mikrotunnin” aikana koululaiset oppivat ainakin yhden uuden, jännittävän asian Itämerestä. Itämeritietouden lisääminen ja uteliaisuuden herättäminen seuraavassa sukupolvessa on investointi tulevaisuuteen, jotta nykyisistä alakoululaisista voi jonain päivänä tulla Itämeren sankareita.

Mitä Itämeri-hankkeen rahoituksen saaminen sinulle merkitsee?

Rahoituksen ansiosta voimme jatkaa työtämme opetusmateriaalien kehittämisessä ja alkaa valmistella myös niiden suomenkielistä käännöstä, jotta voimme tavoittaa myös suomalaiset peruskoulut.

Oletko tutustunut Itämeriprojektin muihin tänä vuonna rahoitusta saaneisiin hankkeisiin? Lähetä tervehdys suosikkiprojektillesi!

Kaikki, mikä voi auttaa Itämerta, ansaitsee kannustusta ja hurraahuudot! Lähetän terveisiä kaikille muille projekteille ja kiitän heitä heidän sitoutumisestaan.

Haastateltava: Thomas Saurén

Titteli: Toimitusjohtaja, Itämerirahasto

Rahoitus: 40 000 euroa

Jaa somessa

Arkisto