Minun mereni – Itämeriprojektin 2024 voittajat esittäytyvät

Minun mereni – Mitt hav

Nimi: Ari Heinilä / Minun mereni ry

Titteli: Ohjaaja

 

1. Kerro ensin, millainen on sinun Itämeresi? Mitä Itämeri merkitsee sinulle?

Itämeri on minulle suuri innoituksen ja pohjattoman energian lähde. Olen ammentanut siitä valtavasti viimeisen 45 vuoden aikana ja tunnen nyt, että on velan maksun aika. Maksan velkaani, miten parhaiten taidan. Innostaminen ja ympäristökasvatus ovat tehokkain keinoni. Olen koonnut ympärilleni hienon joukon samoin ajattelevia ihmisiä perustamaani ketterään kekseliääseen sekä kykenevään Minun mereni – ympäristöyhdistykseen.

2. Itämeriprojekti rahoittaa hyviä ideoita ja toimintaa Itämeren tilan edistämiseksi. Millainen on teidän projektinne idea? Miten se edistää Itämeren tilaa?

Minun mereni elokuva pyrkii innostamaan ihmisiä Itämerestä ja näkemään sen luontoarvot. Pyrimme levittämään ja jakelemaan sen mahdollisimman laajalle. Itämeripäivänä 29.8.2024 sitä esitetään lähes kaikissa rannikkokaupungeissa ilmaisnäytännöissä. Siitä tulee myös Koulukinon sekä BMOL:n (Biologian ja maantieteen opettajien liitto) pitkäaikainen työkalu tehtäväpaketteineen kouluissa ympäri maan.

Rannikkovesiemme kunnostus on valtava urakka ja tarvitsemme valtavasti uusia resursseja tähän työhön asennekasvatuksen lisäksi. Elokuva on hyvä pohja tälle työlle.

3. Mitä Itämeriprojektin rahoitus merkitsee teille?

Rahoitus on ratkaisevassa roolissa siinä, että saamme elokuvan levitettyä ja markkinoitua tehokkaasti. Pystymme kehittämään laadukkaita oppimateriaaleja ja tehtäväpaketteja sekä kilpailuja koululaisille liittyen Itämereen.

4. Oletko tutustunut Itämeriprojektin tämän vuoden muihin rahoituksen saaneisiin hankkeisiin? Lähetä terveisiä suosikkiprojektillesi!

Nemo Sea farms on hyvin mielenkiintoinen hanke. Seuraan innolla sen tuloksia.

Jaa somessa

Arkisto