“Projektimme ideana on mahdollistaa vähähiilisten sähköpolttoaineiden käyttöönotto meriliikenteessä ja satama-alueilla” – P2X Solutions esittäytyy

Itämeriprojektin rahoitushaun voittajia esittelevän artikkelisarjan kolmannessa osassa tutustumme P2X-Solutionsiin, joka tutkii ja mahdollistaa vähäpäästöisten sähköpolttoaineiden käyttöönottoa. Haastattelimme tämän mielenkiintoisen projektin osalta Jenni Borgia, hankkeen asiantuntijaa.

 

Kerro ensin, millainen on sinun Itämeresi? Mitä Itämeri merkitsee sinulle?

Keräsimme alle muutamia ajatuksia siitä, millainen Itämeri on Greenteamimme silmin ja mitä se meille merkitsee.

”Itämeri on lupaus vapaudesta ja seikkailusta.”
”Itämeri on tuuli, joka hulmuaa hiuksissa ja aalto, joka kimmeltää silmissä antaen voimaa jatkaa eteenpäin.”
”Itämeri tuo luonnon kaupunkiympäristöön ja luo merelliset puitteet retkeilylle ja liikkumiselle.”
”Itämeri on ylväs koti herkkusilakoille.”
”Itämeri yhdistää Suomen Eurooppaan.”
”Itämeri tarkoittaa saaristoseikkailua.”


Itämeriprojekti rahoittaa hyviä ideoita ja toimintaa Itämeren tilan edistämiseksi. Mikä on projektinne idea ja miten se edistää Itämeren tilaa?

Projektimme ideana on tutkia Itämeren vähähiilisiä satama-arvoketjuja ja mahdollistaa siten uusien vähäpäästöisten sähköpolttoaineiden (vihreä vety, e-metaani, e-metanoli ja e-ammoniakki) käyttöönotto sekä meriliikenteessä että satama-alueilla. Sähköpolttoaineiden käyttöönotto vähentää hiilidioksidipäästöjä ja hillitsee siten ilmastonmuutosta. Ilmastonmuutoksen hillitseminen parantaa puolestaan herkkien ranta- ja meribiodiversiteettien hyvinvointia.  Keskitymme selvityksessämme myös sähköpolttoaineiden turvallisuuteen ja luvituskysymyksiin, jotta uusien polttoaineiden käyttöönotto voidaan toteuttaa Itämeren kannalta mahdollisimman turvallisella tavalla.


Mitä Itämeriprojektin rahoitus merkitsee teille?

Olemme sitoutuneita edistämään uusien vihreiden ratkaisuiden käyttöönottoa koko arvoketjussamme sekä lisäämään niitä koskevaa tietoutta myös laajemmin yhteiskunnassa. Itämeriprojektin rahoitus merkitsee meille mahdollisuutta jatkaa työtämme uusien vihreiden ratkaisuiden käyttöönoton edistämiseksi ja tehdä siten konkreettista työtä meille rakkaan Itämeren suojelemiseksi.


Oletko tutustunut Itämeriprojektin tämän vuoden muihin rahoituksen saaneisiin hankkeisiin? Lähetä terveisiä suosikkiprojektillesi!

Erityisterveiset lähetämme Hailian pikkukaloille! Toivottavasti pääsemme pian syömään Itämerta puhtaaksi myös lähikaupoissamme. Paljon onnea myös kaikille muille upeille rahoituksen saaneille projekteille!

 

Nimi: Jenni Borg
Titteli: Asiantuntija, P2X Solutions Oy
Rahoitus: 60 000 euroa

 

 

Jaa somessa

Kategoriat

Arkisto